BRAFA 2019

 

Het industriële erfgoedpaleis Tour & Taxis in Brussel vormt het podium van de 64ste editie van de internationale kunstbeurs BRAFA, op steenworp afstand van het historische centrum.

De Brussels Art Fair is een van de oudste en meest toonaangevende kunstbeurzen ter wereld, opgericht in 1956. De beurs staat hoog aangeschreven voor zijn topaanbod aan ‘schone kunsten’, antiek, modern en hedendaags werk en design. Brafa vindt plaats gedurende de laatste tien dagen van januari en is het eerste belangrijke kunstevenement van het jaar.

Liefhebbers van kunst treffen hier 133 galeries en kunsthandelaren uit zestien landen. Er is een grote diversiteit aan kunst, antiek, design en kunstvoorwerpen van maar liefst vijf continenten.

Deze editie belooft creatiever en succesvoller dan ooit te worden. Het nieuwe publieksrecord van de vorige editie (meer dan 65.000 bezoekers) en de enthousiaste deelname van heel wat van de beste Belgische en Europese galerijen zijn in elk geval een uitstekend precedent. Het leitmotiv van de organisatoren – kwaliteit, veelzijdigheid en gezelligheid – lijkt steeds meer exposanten en kunstliefhebbers te overtuigen.

De eregast van deze editie 2019: het internationaal erkende duo Gilbert & George. Ze begonnen als performancekunstenaars, maar werden beroemd om hun gigantische fotomontages. Met hun felle kleuren en zwarte roosters in overdruk, lijken ze een eigentijdse versie van de glas-in-loodramen van weleer, maar dan met een heel eigen, onmiskenbaar karakter. In hun meeste werken zijn ze ook zelf te herkennen. Hoewel de werken geïnspireerd zijn op het dagelijkse leven (niet zelden dat van de kunstenaars zelf), bieden ze een soms metafysische of mythische en dan weer polemische visie op die wereld, maar altijd met een vleugje humor en een boodschap. Op Brafa stellen ze vijf recente werken in groot formaat voor, die op verschillende locaties op de beurs te zien zullen zijn. Niemand twijfelt eraan dat hun aparte visie in het land van het surrealisme een schot in de roos zal zijn.


Locatie
Tour & Taxis
Datum

26 januari t/m 3 februari 2019

Prijs
€25,-
website
https://www.brafa.art/