Crossing Border 2018

Op Crossing Border Festival kom je grootse namen en nieuw talent tegen. Elk jaar komen meer dan 100 schrijvers, artiesten en muzikanten van over de hele wereld samen in Den Haag. De 26ste editie beslaat een week, met zowel overdag als ‘s avonds programmering op de podia van Theater aan het Spui, de Centrale Bibliotheek, de Nieuwe Kerk en Filmhuis Den Haag.

Een greep uit het programma:

Michael Palin wordt tijdens BorderKitchen geïnterviewd over zijn eerste historische non-fictie boek ‘Erebus: het verhaal van een schip’, over twee van de meest dramatische Britse ontdekkingsreizen naar de Poolcirkel.

José Eduardo Agualusa uit Angola is een van de grote literaire sterren van de Portugees sprekende wereld. Zijn laatste boek ‘Een algemene theorie van het vergeten’ is een wereldwijd succes. De 100.000 dollar prijzengeld die hij recent kon bijschrijven met het winnen van de International Dublin literary award (verkiezing onder bibliothecarissen) gebruikt hij om een openbare bibliotheek te bouwen in Mozambique.

De Italiaanse Edoardo Albinati gaf jaren les aan de ingezetenen van een beruchte Romeinse gevangenis. Zijn roman ‘De katholieke school’ gaat over het ‘Delict van de Circeo’, één van de meest beruchte misdrijven van de eeuw.

De Duitse theatermaker en schrijfster Sasha Marianna Salzmann brak door met haar roman ‘Außer sich’ en staat bekend om haar provocatieve en humoristische kijk op politieke thema’s.

Mijn zusje, de seriemoordenaar is de donkere, scherpe en grappige roman van Oyinkan Braithwaite, over een Nigeriaanse Korede die er achter komt dat haar zusje de gewoonte heeft om haar vriendjes te vermoorden. De filmrechten zijn inmiddels verkocht.

De frontman van Moses Boyd Exodus is de 26 jarige uit het zuiden van London afkomstige Moses Boyd, een progressieve jazzmuzikant die als drummer, componist en producer aan de voorhoede van de Britse Jazz renaissance staat. Hij won onlangs een Mobo (music of black origin) jazz-award.

Het Cubaanse Orquesta Akokán komt rechtstreeks uit Havana, een liefdevol eerbetoon aan ritmische orkesten met een flinke blazerssectie onder leiding van de energieke zanger José ‘Pepito’ Gomez.