De Moraalridder

We willen allemaal goede mensen zijn, maar ‘genieten’ weegt vaak zwaarder dan ethiek. We bedoelen het niet slecht, niemand is immers uit op vernietiging van de planeet, dierenmishandeling of uitbuiting van kinderen. Maar wie wil er niet het nieuwste model smartphone, meedoen met de laatste mode en lekker eten? Jij toch ook?

In De Moraalridder zien we een wanhopige idealist. Haar gedachtegoed is even geniaal als absurd. Ze stelt haar leven in dienst van de goede zaak en strijdt om de sympathie van het publiek. Ze draagt een groot harnas, een keurslijf dat eigenlijk te zwaar is. Naast haar staat de Gezel. Zij helpt het harnas te dragen waar de Ridder dat niet meer kan. Zij vult aan waar het stil dreigt te vallen, brengt vrolijkheid waar het gênant wordt en houdt gezelschap wanneer de eenzaamheid toeslaat. Want het moet wel gezellig blijven…

De Moraalridder is een stuk vol tegenstrijdigheden. Een show waarin fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Een absurdistische voorstelling vol zelfspot.


Datum

10 februari 2019 –  Dingenfabriek Velp

16 februari 2019 –  Stadstheater Arnhem

20 februari 2019 –  De Nieuwe Vorst Tilburg

21 februari 2019 –  LUX Nijmegen

website
http://tgecho.com/
Artiesten
Toneelgroep ECHO