De Nederlandse Filmnacht

Het feest van de Nederlandse Filmnacht barst op 28 september 2018 los in tien filmtheaters in het land. Behalve een speciale voorpremière van Niemand In De Stad, het speelfilmdebuut van Michiel van Erp en openingsfilm van het Nederlands FilmFestival, vindt op alle locaties een spetterend multidisciplinair en verdiepend programma plaats. Het programma is bedacht en georganiseerd door een team van jongvolwassen programmeurs van het desbetreffende filmtheater.

De derde Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthousecinema dichter bij een jong publiek in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. De nacht is een initiatief van het NFO (Nederlands Filmtheater Overleg) en wordt georganiseerd door Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, September Film en de deelnemende filmtheaters.

De Nederlandse Filmnacht vindt plaats in Het Ketelhuis Amsterdam, Filmhuis Den Haag, Natlab Eindhoven, LUX Nijmegen, BIRD i.s.m. LantarenVenster Rotterdam, Gigant Apeldoorn, Red Carpet Lounge Leiden, Concordia Enschede, Luxor Zutphen en ‘t Hoogt Utrecht.

Tijdens de Filmnacht kan het publiek op de verschillende locaties genieten van een gevarieerd programma vol film, kunst, muziek, debat, theater en thematische verdieping, aanhakend op de speciale voorpremière van de film Niemand In De Stad. Zo is de cast en crew van Niemand In De Stad aanwezig om te vertellen over het maakproces van de film (verschillende locaties), gaat Tessa de Boer in op de representatie van mannen en vrouwen in film (BIRD i.s.m. LantarenVenster Rotterdam) en is er werk te zien van fotograaf Maud Fernhout (Het Ketelhuis Amsterdam).

Music producer Perquisite gaat samen met zanger en songwriter Jeangu Macrooy in gesprek over het maken van muziek bij film (in Concordia Enschede en Gigant in Apeldoorn) en er isspoken word naar aanleiding van de film Niemand In De Stad (‘t Hoogt Utrecht). 

 


Locatie
Diverse locaties Nederland
Datum
28 september , 2018
website
https://filmnacht.nl/