Haute Auctions

 

Haute Auctions is het nieuwe internationale platform voor kunstfotografie. Hier kunnen verzamelaars en liefhebbers belangrijke 20ste-eeuwse en hedendaagse werken van gevestigde namen en opkomend talent aankopen, onder begeleiding van experts. Op 13 april 2021 vindt om 19.30 uur de tweede veiling plaats vanuit de Portage in Amsterdam, waar Haute Auctions tijdelijk kantoor houdt.

Deze editie brengt Haute Auctions een breed aanbod van vintage tot hedendaagse fotografie, waarbij zowel de beginnende als de ervaren verzamelaars worden bediend. Er worden werken geveild van vooraanstaande fotografen als Viviane Sassen, Gerard Petrus Fieret, Marc Lagrange en Bernd en Hilla Becher van de Dusseldorf School, evenals een aantal foto’s van hun prominente leerlingen als Thomas Ruff, Thomas Struth en Candida Höfer. In totaal zijn er 50 lots met taxaties tussen de €500 en €15.000.

Anders dan de voorgaande keer zal deze veiling niet alleen online, maar ook live plaatsvinden vanuit het prachtig gerestaureerde schoolgebouw Portage, aan Overtoom 16, in Amsterdam. Geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid om de werken vooraf volledig coronaproof te komen bekijken. De veiling zelf zal worden geleid door Benthe van Veggel-Tupker, veilingmeester en voormalig hoofd van de Post-War & Contemporary Art divisie van Christie’s Amsterdam.

De kijkdagen vinden plaats op vrijdag 9 april (preview op uitnodiging) tot en met maandag 12 april en vinden plaats volgens timeslots. Uniek ten opzichte van andere veilinghuizen is de presentatie van de werken online. Door middel van korte video’s kunnen potentiële kopers meer van de foto en de achtergrond, zoals de totstandkoming van het beeld, te weten komen.

Haute Auctions is een initiatief van Roy Kahmann; kunstverzamelaar, galeriehouder en uitgever van fotoboeken en fotografiemagazines. In september 2020 lanceerde hij het platform samen met Margitte Verwoerdt, voormalig specialist Post-War & Contemporary Art bij Bonhams. Dit deden zij vanuit het verlangen de fotografiewereld een nieuwe impuls te geven. Adviseur Jop Ubbens, voormalig directeur Christie’s Nederland, is eveneens vanaf het begin betrokken en inmiddels is een team van experts aangetrokken, dat de aan- en verkoop begeleidt.


Locatie
Portage
ONLINE
Datum

Kijkdagen: 

Vrijdag 9 April (Preview by invitatie)

Zaterdag 10 April (12 – 17)

Zondag 11 April (12 – 17)

Maandag 12 April (12 – 17)

Veiling:

13 April 19:30 uur

website
https://www.hauteauctions.com/