Het Grote Gebeuren 2016

Beleef het boek, tijdens de achtste editie van festival Het Grote Gebeuren!

Stichting Literaire Activiteiten Groningen presenteert op zaterdag 5 november 2016, vanaf 20.00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek, weer een stoet aan schrijvers, onder wie Rodaan Al Galidi, Renate Dorrestein, Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer, Nelleke Noordervliet, Marcel Möring, H. M. Van den Brink, Ernest van der Kwast, en de Duitse auteurs Kristine Bilkau en Frank Witzel. De laatste wordt geïnterviewd door niemand minder dan Arnon Grunberg. Het programma zal na middernacht muzikaal worden afgesloten met een optreden van André Manuel.

Bijzonder is de komst van de Zuid-Koreaanse schrijver Vinnie Ko. Hij deed in columns verslag van het leren van het Nederlands als tweede taal. In november verschijnt Met hartelijke groente; Ko zal op Het Grote Gebeuren in gesprek gaan met buitenlandse studenten die momenteel Nederlands leren.

Ook de winnaars van de prijs voor het Beste Groninger Boek 2016 zullen optreden tijdens Het Grote Gebeuren. Uit 41 inzendingen koos de jury 8 boeken die in aanmerking komen voor de prijs.

De winnende boeken, in de categorieën fictie en , worden een week voor het festival, op zondag 30 oktober bekendgemaakt.

Het Grote Gebeuren is het leukste festival voor lezers, dichters en schrijvers. Je kiest je eigen literaire menu van interviews, discussies, voordrachten, signeersessies, cabaret, poëzie en cross over voorstellingen. Een avondvullend programma met voor ieder wat wils.