Het Origin Chocolate Event 2017

Het Origin Chocolate Event vindt plaats op zaterdag 21 oktober 2017 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Ontmoet tijdens deze zevende editie chocolademakers uit de hele wereld, proef de verschillen in cacaosoort en origine en ervaar pairings met bier, wijn, rum, thee, honing en kaas.

Kom meer te weten over ontwikkelingen in duurzame chocoladeproductie en direct trade. En geniet met alle zintuigen, want naast alle proeverijen, workshops en presentaties is er ook muziek, schilderen, films, tentoonstellingen, kinderactiviteiten en een chocolademarkt, waar de mooiste repen voor thuis verkrijgbaar zijn.

Er zijn meer dan zeshonderd aroma’s te ontdekken in origine chocolade. Dat zijn er een goede vierhonderd meer dan in wijn. Afhankelijk van de cacaosoort en de regio variëren aroma’s van fruitig, zoals als citrus of kers, tot aards en notig. Het Origin Chocolate Event stelt de smaakpapillen heerlijk op de proef.

Ook reizen exclusieve chocolademakers uit de hele wereld af naar Amsterdam voor het Origin Chocolate Event. Zij vertellen onder andere over de kunst van het chocolademaken, duurzame cacaoproductie en trends in de origine chocolade-industrie. Gepaard met een indrukwekkend sprekersprogramma, waarop namen als Clay Gordon, Martin Christy, Carlos Velasco en Estela Duque prijken, én alle chocoladeproeverijen, pairings, ceremonies en een ware chocolademarkt, is dit een werkelijk uniek jaarlijks evenement.


Locatie
Koninklijk Instituut voor de Tropen
Datum
21 oktober , 2017
Prijs
€16,50 aan de deur / €13,50 voorverkoop
website
http://www.originchocolate.eu/