Just Call Me God

Just Call Me God, de derde samenwerking van organist en dirigent Martin Haselböck, schrijver en regisseur Michael Sturminger en acteur John Malkovich, vertelt het verhaal van de laatste negentig minuten van een afgezette dictator.

In zijn laatste speech, zijn laatste optreden, kan hij nog één keer van leer trekken. Gebruik maken van zijn verworven goddelijke status en vermeende onsterfelijkheid. Daarna is het klaar. Muziektheater over een intrigerende vraag: hoe het kan dat een sterveling erin slaagt anderen te laten geloven dat hij een god is?

De hoofdrollen in Just Call Me God zijn voor steracteur John Malkovich én het Maarschalkerweerdorgel. Malkovich speelde in films als Empire of the Sun, Burn after reading en Being John Malkovich. Zijn filmwerk combineert hij met optredens in toneelvoorstellingen.

Als goddelijke dictator dwingt hij in Just Call Me God organist Haselböck om zijn laatste speech muzikaal te ondersteunen. Zodoende neemt hij het op tegen het orgel, de ‘koning der instrumenten’. Organist en orgel volgen de dictator door de geschiedenis van de mensheid, de geschiedenis van tirannie én de geschiedenis van de muziek.

Deze voorstelling is in het Engels met Nederlandse boventiteling


Locatie
Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Datum
15 maart , 2017
Prijs
€84,- Rang 1 / €70- , Rang 2 / €63,- Rang 3
website
https://www.concertgebouw.nl/
Regisseur
Michael Sturminger
Artiesten
Martin Haselböck
Franz Danksagmüller
Actors
John Malkovich
Sophie von Kessel