Marc Almond – Hits and Pieces Tour

Marc Almond is een Britse zanger en liedjesschrijver die in de jaren ’80 grote faam verwierf met Soft Cell. Hun songteksten gingen vaak over liefde en romantiek maar ook over onderwerpen als travestie, drugs en moord. Ze hadden een wereldwijde hit in 1981 met het nummer Tainted love, een cover van een nummer uit 1964 van Gloria Jones.

In de jaren ’80 startte Marc Almond met zijn solocarrière. Daar waar Marc Almond zich tot dan toe vooral in het new wave genre begaf, verkent hij als solo-artiest veel verschillende muziekstijlen. Van commercieel en licht verteerbaar tot donker en ontoegankelijk. Deze artistieke en gevarieerde werkwijze levert hem veel waardering op.

In zijn ‘Hits and Pieces Tour’ brengt hij een keur aan ‘topsingles’ uit zijn repertoire ten gehore. Zoals Say Hello, Wave Goodbye, Something’s Gotten Hold of my Heart, Days of Pearly Spencer en natuurlijk Tainted Love. Naast originele songs van eigen hand put hij tijdens zijn concert ook uit muzikaal coverwerk, zoals zijn prachtige vertaling van Jack Brel’s ‘Jackie’ en het door Donna Summer uitgebrachte ‘I feel love’. Gouden songs in drie minuten die voor veel muziekliefhebbers eeuwigheidswaarde hebben.

 


Datum

8 oktober 2019 Metropool Hengelo

9 oktober 2019 TivoliVredenburg Utrecht

12 oktober 2019 013 Tilburg

Artiesten
Marc Almond