Movies that Matter Festival 2017

Van vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april 2017 vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats.

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is het internationale film- en debatfestival over vrede en recht in de Internationale Stad van Vrede en Recht. Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui bieden jaarlijks in maart tien dagen lang podium aan zo’n zeventig speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, muziekoptredens en exposities.

Naast diverse thema- en ‘the best of’ programma’s zijn er twee hoofdprogramma’s: A Matter of ACT  en Camera Justitia. Het Movies that Matter Festival is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici en journalisten.

In het A Matter of ACT programma is dit jaar de humoristische documentaire Tickling Giants te zien over TV-komiek werd Bassem Youssef. Ook wel bekend als de ‘Egyptische John Stewart’. Met zijn satirische programma tart hij de grenzen van het toelaatbare in Egypte, waar de persvrijheid sinds de Arabische revolutie weinig terreinwinst heeft geboekt. In What Tomorrow Brings zien we hoe de vrijgevochten Razia Jan de allereerste meisjesschool opricht in een afgelegen, conservatief Afghaans dorpje.

In het Camera Justitia programma is de speelfilm Apprentice te zien, waarin de 28-jarige Aiman in het reine probeert te komen met de misdaden van zijn vader.

 


Locatie
Theater aan het Spui
Filmhuis Den Haag
Datum

24 maart t/m 1 april 2017

website
http://www.moviesthatmatter.nl/