Nederlands Film Festival 2022

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Negen dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient van 21 september tot en met 30 september 2022.

Alles draait om contact op de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Ontmoet filmmakers en ga met hen in gesprek, bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters, cafés en online tijdens een van de vele premières, filmvertoningen en events.

Terugkerend hoogtepunt van het NFF is de competitie om de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de Gouden Kalveren.

Zee van tijd van regisseur Theu Boermans opent de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout en Gijs Scholten van Aschat vertolken de hoofdrollen in dit waargebeurde drama.

Kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van DRIFT, Jacqueline Blom en Achmed Akkabi maken tijdens het festival contact met het publiek. Op gepassioneerde wijze bespreken de Masters ieder op één middag onderwerpen die hen aan het hart gaan in de wereld van film, toneel, televisie en kunst.


Locatie
Diverse Locaties Utrecht
Datum

21 september t/m 30 september 2022

website
https://www.filmfestival.nl