Onder de rook van de Hoogovens

De Vlammende Eend en Christine Otten presenteren dé muzikale locatievoorstelling van het seizoen; Onder de rook van de Hoogovens – een onstuimig familiedrama. Over familie, strijd en gemeenschap. Over identiteit, veranderende tijden, elkaar verliezen en weer terugvinden. Over naar elkaar durven luisteren.

Ontmoet de familie Can. De spanningen lopen de laatste tijd nogal op. Terwijl oma Dinie steeds meer hulp nodig heeft vanwege haar vorderende leeftijd, maar dat moeilijk accepteert, stort kleinzoon Ilias zich in steeds radicalere milieuacties, onder andere tegen Tata Steel, het bedrijf waaraan de familie al sinds generaties verbonden is. Dit zorgt voor stress bij vader Eddy; weet Ilias wel hoezeer zijn (Koerdisch-Turkse) opa geknokt heeft om het beter te krijgen en wat ze aan de Hoogovens te danken hebben? Zijn vrouw Sarah zet alle zeilen bij om de familie bij elkaar te houden, maar heeft ondertussen zo haar eigen besognes.

Is een verdere verwijdering van elkaar onvermijdelijk of vinden de personages een manier om samen te komen?

Onder de rook van de Hoogovens is een onafhankelijk project van De Vlammende Eend en Christine Otten. De voorstelling is gebaseerd op verhalen van (oud-)medewerkers, hun families, omstanders, buurtbewoners en milieu-activisten. De verzamelde verhalen werden door Otten bewerkt tot een fictief verhaal met verschillende invalshoeken. Juist met fictie is het mogelijk om gelaagdheid in het verhaal aan te brengen en de complexiteit van de werkelijkheid te tonen.

De cast bestaat uit Christine van Stralen, Sytske van der Ster, Vefa Öcal en Mingus Dagelet en de muziek komt van DJ Lovesupreme. Op zaterdagen is er, voorafgaand aan de voorstelling, een randprogramma met verschillende activiteiten.

Van 18 april t/m 27 mei 2023 speelt deze voorstelling op één van de meest intrigerende plekken van het land, namelijk het Hoogovensmuseum voor het terrein van de imposante fabriek van Tata Steel.


Locatie
Hoogovensmuseum
Datum

18 april t/m 27 mei 2023

Prijs
€ 27.50
website
https://www.onderderookvandehoogovens.nl
Artiesten
Christine Otten
De Vlammende Eend