Paul Young – 2016

Zelden stond een artiest zo symbool voor een muzikaal tijdperk als Paul Young. De inmiddels zestig jarige zanger uit Luton liet in de tijd van de schoudervullingen, yuppen en de rubiks kubus menig tienerhart sneller kloppen met zijn zoetgevooisde stemgeluid en meeslepende ballades.

Want wie playbackte er in de jaren tachtig op schoolfeesten niet de globale nummer 1 hit ‘Love of the Common People’ of tranentrekker ‘Everytime You Go Away’ eenvoudig mee?

Sinds zijn glorieuze tijd in de eighties en zijn duethit ‘Sensa Una Donna’ met Zucchero in 1991 bracht Young nog verschillende platen uit, trad over de hele wereld op en publiceerde en passant ook nog een kookboek, om jongstleden april ineens met nieuw werk te komen. ‘Good things’, een collectie vergeten Memphis Soul liedjes, is Youngs negende studioalbum.

In november 2016 zal Paul Young tijdens zijn drie shows in ons land het publiek meenemen op een fijne trip down memory lane en daarnaast laten zien dat hij nog steeds de ongekroonde koning van de blue-eyed-soul is.

 

 

Voorprogramma: Tessa Belinfante


Datum

5 november: TivoliVredenburg Utrecht

7 november: Philharmonie Haarlem

8 november: Theater Heerlen

Artiesten
Paul Young
Tessa Belinfante