Pink Panther Party

 

Welkom in the safe space! Introdans neemt je met de swingende dansproductie Pink Panther Party mee naar de tolerante discocultuur van de jaren 70. De bonte cast van 20 dansers vormt een diverse afspiegeling van mensen, met dansers van Introdans en andere dansgemeenschappen, zoals urban, showdans, funk en hiphop. Daarnaast schittert een tiental niet-professionele dansers op de discovloer.

Pink Panther Party van choreografen Adriaan Luteijn en Chantal de Vries was dé jubileumhit van het afgelopen seizoen, het publiek had moeite stil te blijven zitten.

De beginjaren van de disco was een tijd van idealen en mogelijkheden. In New York kwamen mensen uit de gay, latino en black community op veilige plekken bij elkaar om te dansen, simpelweg omdat ze in de ‘reguliere’ dansclubs niet welkom waren. Zo werden de discotheken en de discomuziek en -dans geboren.

Ook als bezoeker van de Pink Panther Party ben je onderdeel van het spektakel: je begint als toeschouwer, maar eindigt als deelgenoot. Want: dans is voor iedereen…

 


Locatie
Stadstheater Arnhem
Datum

25 t/m 28 augustus 2022

website
https://introdans.nl/
Choreograaf
Adriaan Luteijn en Chantal de Vries
Artiesten
Introdans