SAIL Amsterdam 2020

 

Van 12 t/m 16 augustus 2020 vormt Amsterdam voor de 10e keer het decor voor prestigieuze Tall Ships, het varend erfgoed en marineschepen. Vanuit alle windstreken van de wereld zetten verschillende schepen koers naar Amsterdam.

SAIL is het grootste publieksevenement van Nederland. Sinds 1975 is SAIL uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen opgetuigd rondom een armada van monumentale zeezeilschepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJ-haven.

Het evenement werd voor het eerst gehouden in augustus 1975 ter ere van de viering van het 700-jarig bestaan van de stad Amsterdam, in zekere zin ter navolging van de in 1913 in gehouden Eerste Nederlandse Tentoonstelling op Scheepvaartgebied in Amsterdam, waar men ook de tentoongestelde schepen kon bezoeken.

Na het succes werd besloten in 1980 weer een Sail Amsterdam te organiseren. Om de organisatie in goede banen te leiden is in 1977 de permanente organisatie Stichting Sail Amsterdam (SSA) opgericht. Sindsdien is het de SSA gelukt om elke 5 jaar een manifestatie te organiseren.

 


Locatie
Diverse locaties Amsterdam
Datum

12 t/m 16 augustus 2020

website
https://www.sail.nl/