Warhol – The American Dream Factory

 

Warhol – The American Dream Factory blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.

De tentoonstelling verzamelt de beroemdste werken van Andy Warhol uit ‘s werelds grootste musea en toonaangevende privécollecties, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden gepresenteerd. Het resultaat is een levendig portret van 40 jaar Amerikaanse geschiedenis waarvan Warhol de ziel vastlegt als geen enkele andere kunstenaar van zijn tijd.

Het hart van La Boverie zal kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars uit alle lagen van de bevolking zich in de Factory verzamelden.

Tijdens de expositieperiode installeert de Factory zich aan de oevers van de Maas. Ongeveer 100 originele werken van Warhol en talrijke multiples van The Andy Warhol Museum alsook andere museuminstellingen en prestigieuze privécollecties die nooit eerder aan het grote publiek vertoond zijn worden tentoongesteld alsmede een innovatieve scenografie die de tijdsgeest vastlegt in beeld én geluid.


Locatie
La Boverie
Datum

2 oktober 2010 t/m 28 februari 2021

Prijs
€17 Volwassenen / €14 Senioren / €12 Studenten
website
https://expo-factory.be/
Artiesten
Andy Warhol