Wildlife Film Festival Rotterdam 2018

De 4de editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam vindt plaats van woensdag 24 t/m zondag 28 oktober 2018.

Te zien zijn 80 bijzondere, ontroerende en confronterende natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland te zien. Hoogtepunten van deze vierde editie zijn Wad, de nieuwe film van de bekroonde filmmaker Ruben Smit, Saving Paradise Island van Jochem van Rijs en het indrukwekkende Yasunu Man van Ryan Killackey.

Ook vertoont WFFR een aantal jeugdfilms over de natuur, zoals de 3D-film Backyard Wilderness en de spectaculaire reuzenspinnenfilm Sixteen Legs. Gouden Kalf-winnaar Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis, 2014) zal voor de vertoning van WAD een lezing geven.

Naast een gevarieerd filmaanbod biedt WFFR een platform aan natuurfilmmakers in Nederland, zowel aan professionals als amateurs. Voor hen organiseert het festival een Filmmakersdag om elkaar te ontmoeten, ervaringen en ambities te delen en om kennis op te doen door middel van workshops en lezingen. Daarnaast organiseert WFFR jaarlijks een competitie voor wildlife films waarbij makers kans maken op de Flamingo Award. De prijsuitreiking én de Filmmakersdag vinden plaats op zaterdag 27 oktober 2018.

Naast het bekijken van indrukwekkende natuurfilms kan het publiek in gesprek met de vele aanwezige filmmakers en zijn er speciale en interessante lezingen rond natuurbescherming en het maken van natuurfilms.


Locatie
Cinerama Filmtheater
Datum

24 t/m 28 oktober 2018

website
http://www.wffr.nl/