Wildlife Filmfestival Rotterdam 2023

 

Het thema van de negende editie van het Wildlife Filmfestival Rotterdam (WFFR) is Wildlife in Urban Environment (Wilde dieren in een stadse omgeving). Binnen dit bijzondere thema zijn van dinsdag 31 oktober t/m zondag 5 november 2023 verschillende natuurfilms en -documentaires te zien.

Wildlife Film Festival Rotterdam vertoont jaarlijks de mooiste en meest impactvolle films over de natuur uit binnen- en buitenland. De films maken ons bewust van onze collectieve verantwoordelijkheid voor het behoud ervan.

Ieder jaar ontvangt WFFR veel nationale- en internationale filmmakers. Zij zijn aanwezig bij de vertoning van hun film en voor het geven van een Q&A of nagesprek na afloop van de film.

Al sinds de eerste editie vindt het festival plaats in filmtheater Cinerama, Rotterdams oudste bioscoop midden in het centrum van de stad. Deze locatie, bestaande uit 7 zalen, maakt onderdeel uit van een monumentaal complex aan de Westblaak.

Bekijk het bijzondere verhaal van Uptown Otters, waarin je kunt zien hoe otters in Singapore een unieke stedelijke levensstijl hebben ontwikkeld en zij aan zij leven met hun menselijke buren. Een andere absolute must-see is de voor een Oscar genomineerde All that breathes, waarin we zien hoe twee broers in een van de dichtstbevolkte steden ter wereld hun leven wijden aan het beschermen van de zwarte wouw. Deze majestueuze roofvogels zijn essentieel voor het ecosysteem van New Delhi, maar ze vallen in een alarmerend tempo uit de lucht…

 


Locatie
Cinerama Filmtheater
Datum

31 oktober t/m 5 november 2023

website
https://wffr.nl/