Winternachten 2022

Writers Unlimited houdt het hoofd koel en verplaatst de 27ste editie van Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag van januari naar 16-19 juni 2022. Met de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk midden in januari 2022 het festival te organiseren vol sprankelende gesprekken en intieme ontmoetingen met Nederlandse en internationale schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en muzikale performers uit binnen- en buitenland.

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni vormt Paard Den Haag de centrale festivallocatie, en zijn er bijzondere programma’s met partners zoals onder meer Amare, Theater Dakota en PIP Den Haag.

Het motto van Winternachten festival 2022 luidt Whose House is This? Deze openingszin van de roman Home van Toni Morrison inspireert ons om een festival te maken over thuis zijn en je thuis voelen in de samenleving, de stad en je lichaam. En waar iedere bezoeker zich thuis voelt.

Sinds 1995 organiseert Writers Unlimited het internationale literatuurfestival Winternachten in Den Haag. In de voorbije jaren zijn vele tienduizenden bezoekers getuige geweest van gesprekken en voordrachten van schrijvers en dichters over actuele thema’s. Het festival is uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale literaire evenementen van Nederland. Onder het motto ‘Het woord is aan de schrijvers’ betrekt het festival de literatuur bij het nationale en internationale maatschappelijke debat. De programma’s vinden plaats in Haagse theaters, scholen en bibliotheken.

Writers Unlimited brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving.


Locatie
Diverse locaties Den Haag
Datum

16 tot en met zondag 19 juni 2022

website
https://www.writersunlimited.nl