Mulholland Drive

 

In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice. Ze ontmoet een brunette (Laura Harring) die haar geheugen kwijt lijkt en raakt onder de hoede van een filmmaker verstrikt in een web van halfcriminele film-moguls.

Langzaam raken de twee Hollywood-archetypen (blond en zwart) de greep op zichzelf, de werkelijkheid en hun dromen kwijt, waarbij de vraag is wat werkelijkheid eigenlijk betekent in een stad die professioneel dromen voor het witte doek produceert. Lynch trakteert ons op een tijd en ruimte ontwrichtende perceptie van de werkelijkheid, met bijpassende muziek van Angelo Badalamenti.

Lynch’ mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal en Brechtiaanse verkenning van Verfremdung, seks en suspense won onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.

Drie films van ‘master of weird’ David Lynch zijn na een digitale restauratie in het hele land weer te zien in fonkelnieuwe staat. Eye brengt vanaf 29 november 2018 drie digitaal gerestaureerde David Lynch-klassiekers opnieuw uit in de landelijke bioscopen, waaronder Mulholland Drive.

 


In bioscoop
29 november , 2018
Distributeur
EYE Filmmuseum
Regisseur
David Lynch
Cast
Naomi Watts
Laura Harring
Justin Theroux
Ann Miller
Dan Hedaya
Mark Pellegrino
Brent Briscoe