The Innocents

 

Een meesterlijke, bijzonder ijzingwekkende thriller van de Oscar-genomineerde Noorse scenarist en regisseur Eskil Vogt.

De 9-jarige Ida en haar gezin zijn net verhuisd naar een appartementencomplex in een buitenwijk van Oslo. Het is zomervakantie en Ida moet met haar autistische zus Anna buitenspelen. Op het speelplein ontmoet Ida Ben, een eenzame jongen die gepest wordt door andere kinderen uit de buurt. Hij neemt Ida mee naar het bos en laat haar zien dat hij een flessendop kan laten bewegen met zijn geest.

Anna, achtergelaten door haar zus op het speelplein, raakt tegelijkertijd bevriend met Aisha, een jong meisje met vitiligo. Anna kan niet praten, maar op een of andere manier kunnen de twee toch met elkaar communiceren. De vier kinderen raken bevriend en proberen van alles uit om hun nieuwe ontdekte gaven uit te testen. Anna en Aisha blijken niet alleen door telepathie met elkaar verbonden te zijn en Aisha helpt Anna zelfs met praten, tot grote vreugde van haar moeder. Ook Ben ontwikkeld steeds meer krachten en komt erachter dat hij in de hoofden van andere mensen kan kruipen en ze kan laten doen wat hij wil.

Ben heeft echter weinig goeds in de zin met zijn nieuwe gaven en langzaam maar zeker veranderen de onschuldige spelletjes in gevaarlijke situaties met dood en verderf als gevolg…

 

Met The Innocents zet de Noorse regisseur een beklemmende en verontrustende thriller neer die de grenzen van moraliteit opzoekt.

 

 


In bioscoop
14 juli , 2022
Distributeur
Cherry Pickers
Regisseur
Eskil Vogt
Cast
Rakel Lenora Fløttum
Alva Brynsmo Ramstad