The Paradise Suite

 

The Paradise Suite is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de verschillende personen, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun buitenlandse afkomst.

Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en hoop aan de horizon doen gloren.

Voor de mooie, jonge Bulgaarse Jenya ontvouwt haar trip naar Amsterdam zich
totaal anders dan ze zich voorstelde. Haar wrede gevangenschap forceert de engelachtige Afrikaanse Yaya te vechten voor haar vrijheid, een gevaarlijke strijd waarin hij alles verliest behalve zijn geloof. De Servische oorlogsmisdadiger Ivica, die net vader is geworden, wordt keihard geconfronteerd met het feit dat misdaad nooit ongestraft zal blijven.

De Bosnische Seka wil niets anders dan wraak nemen totdat diezelfde wraakzucht, liefde terug brengt in haar leven. En pas wanneer het Zweedse pianowonder Lukas wegloopt van zijn nieuwe tijdelijke thuis, realiseert zijn vader Stig zich dat hun gezamenlijke passie voor muziek hun relatie grote schade toebrengt.