Bijzondere samenwerking Scapino Ballet en Wëreldbänd

Scapino Ballet Rotterdam en muziektheatergroep Wëreldbänd presenteren op 14 maart 2019 in Theater Rotterdam de première van All hands on deck. Twee topgezelschappen uit verschillende disciplines halen het beste in elkaar naar boven in een voorstelling vol wonderlijke combinaties van dans, humor, muziek en theater.

De vijf leden van muziektheatergroep Wëreldbänd zijn behalve rasmuzikanten ook meesterlijke performers in de stijl van de Marx Brothers en Mini en Maxi. Samen met de dansers van Scapino monsteren zij in All hands on deck aan voor een turbulente en vervreemdende scheepsreis. Choreograaf Ed Wubbe stuurt een bont gezelschap de zee op met dansers die zingen en muzikale komieken die dansen. Het matrozenleven zorgt voor mooie ontmoetingen en vertier maar eist ook z’n tol. Dit is een voorstelling over verlangen, afscheid, liefde, ontberingen, heimwee en een van de meest verrassende samenwerkingen in theaterland.

Wëreldbänd speelt sinds 2005 met succes op de Nederlandse en Vlaamse podia. Het internationale succes kwam met de voorstelling SLÄPSTICK. De voorstelling won in 2017 de prestigieuze ‘Spirit of the Fringe Award’ op het Edinburgh Fringe Festival, het grootste theaterfestival ter wereld. SLÄPSTICK oogstte vier en vijf sterrenrecensies bij de Schotse nationale pers en werd met gejuich ontvangen. Inmiddels speelt de voorstelling ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland,  Denemarken en later dit jaar in Frankrijk.

Scapino Ballet Rotterdam is de laatste jaren zeer succesvol. Onder artistieke leiding van Ed Wubbe kijkt Scapino graag over de grenzen van de dans heen en maakt theatrale voorstellingen met dansers, muzikanten, opera- of circusartiesten. Hoogtepunt in 2016 en 2018 was de lovend ontvangen productie TING! met de NITS die maar liefst dertig keer uitverkocht raakte.