Boijmans verwelkomt 100.000ste bezoeker Gek van surrealisme

 

Woensdag 12 april 2017 verwelkomde directeur Sjarel Ex van Museum Boijmans Van Beuningen de 100.000ste bezoeker, mevrouw Trudie Bouter uit Enschede, van de tentoonstelling Gek van surrealisme. Met een bos bloemen, champagne, een tentoonstellingscatalogus en Dalí’s Mae West werd zij feestelijk onthaald. Als surrealisme fan bezocht ze vandaag voor de tweede keer de tentoonstelling.

De tentoonstelling laat 350 topstukken en archivalia zien  van Dalí, Ernst, Magritte en Miró en andere bekende surrealisten. Deze zijn afkomstig uit de voormalige privécollecties van Roland Penrose, Edward James en Gabrielle Keiller en worden aangevuld met werken uit de verzameling van het echtpaar Ulla en Heiner Pietzch die nog volop in ontwikkeling is. Gek van surrealisme laat niet alleen de passie van vier Europese verzamelaars op het gebied van surrealistische  kunst zien, maar toont ook de gekte waar de surrealisten in hun werk naar op zoek waren.

Sinds de middernachtopening op 10 februari sprak ook de Nederlandse pers lovende woorden. Arjen Ribbens (NRC Handelsblad): ‘Rotterdam is met afstand de meest surreële stad van Nederland.’ en Evelien Baks (Algemeen Dagblad): ‘Met Gek van surrealisme gaan de schatkamers open van vier belangrijke privé verzamelingen (…) ze vinden elkaar opnieuw in de wondere droomwereld in Museum Boijmans Van Beuningen.’

Gek van surrealisme is nog tot en met 28 mei 2017 te zien in Rotterdam. Tijdens het Paasweekend heeft Boijmans verruimde openingstijden: op Tweede Paasdag is het museum extra geopend van 11.00 tot 17.00 uur.