Cinema Brewers brouwen Brimstone bier

Na klassiekers als Pulp Fiction, Back to the Future en King Kong nu ook Martin Koolhovens alom geprezen western Brimstone naar bier ‘vertaald’ .

Een duistere thriller met een bezeten dominee, bloed, heel veel bloed, Guy Pearce, Carice van Houten, en de onschuld van een glaasje limonade – korter laat het nieuwe biertje van de Cinema Brewers zich niet samenvatten. Want inderdaad, dat zijn de ingrediënten van de film Brimstone die terugkomen in het bier Brimstone: een American Amber Ale met bloedsinaasappel, citra hoppen en Australische hoppen.

‘Het is echt geweldig lekker bier! De makers hebben echt een smaak gevonden die bij de film past.’, aldus regisseur Martin Koolhoven die het biertje vers uit de brouwerij kreeg te proeven. De bloedsinaasappel in het bier Brimstone verwijst naar het bloed dat rijkelijk vloeit in de film. De Australische hoppen zijn een saluut aan de Australische acteur Guy Pearce en de citra hoppen zijn een verwijzing naar de onschuld van een glaasje limonade.

Zoals bij alle biertjes van de Cinema Brewers gaat ook van het Brimstone bier een deel van de opbrengst naar het Cinema Brewers Film Fund. Het Cinema Brewers  Film Fund werd een klein jaar geleden tijdens het Filmfestival van Berlijn gelanceerd en komt ten goede aan nieuw filmtalent. Winnaar van de Cinema Brewers Film Fund Award 2016 was Ena Sendijarevic met haar korte film Import.

Het etiket van het biertje werd dit keer ontworpen door kunstenares Katinka Lampe. Het Cinema Brewers’ Brimstone bier zal tijdens de Nederlandse première van de film op 9 januari 2017 in Pathé Tuschinski worden gelanceerd.

De film Brimstone is vanaf 12 januari in bioscopen door het hele land te zien. Ook het bier is door het hele land verkrijgbaar.