Eerste namen voor FortaRock 2018

De eerste namen voor FortaRock 2018 zijn bekendgemaakt: Parkway Drive en Nightwish. Beide bands komen in 2018 voor een exclusieve show naar de Goffertpark in Nijmegen. Parkway Drive op vrijdag 1 juni en Nightwish op zaterdag 2 juni 2018.

NIGHTWISH
De Finse symfonische metalband met Floor Jansen in de gelederen staat aan de absolute top van het genre. In 2015 gaf Nightwish voor het laatst twee concerten in Nederland. Beiden waren in een mum uitverkocht.

FortaRock is bijzonder blij met de komst van de band als afsluiter van de negende editie van FortaRock. Een thuiswedstrijd voor zangeres Floor, want haar roots liggen ook in Nijmegen. De band heeft een aantal bandontwikkelingen doorgemaakt, maar in de huidige line-up heeft de band met ‘Endless Forms Most Beautiful’ uit 2015 wellicht hun beste werk ooit afgeleverd. Het nummer ‘The Greatest Show On Earth’, afkomstig van dit album, wordt door oprichter Tuomas Holopainen nog steeds beschouwd als het voorlopige magnum opus van Nightwish. Maar een nieuw album is in de maak en het moet gek lopen wil dit ook geen absolute knaller worden.

PARKWAY DRIVE
Er is geen twijfel over mogelijk; Parkway Drive is de allergrootste metalcore band die het genre ooit heeft voortgebracht.

De sympathieke Australiërs hebben dan ook alleen maar sterke platen uitgebracht. Met ongelooflijk zware breakdowns, meeschreeuwbare refreinen en rauwe vocalen is Parkway Drive altijd herkenbaar gebleven in een overvol genre. Daar komt nog bij dat Parkway Drive door bijna constant te touren een enorm strakke liveband is geworden

Vrijdag 15 september gaat de early bird verkoop van de combi-tickets van start. Deze kosten € 79 (excl. servicekosten) in plaats van € 89 en zijn gelimiteerd beschikbaar, wees er dus snel bij. De voorverkoop van dagkaarten gaat binnenkort van start.