Introdans veilt collectorsitems van couturiers Jean-Paul Gaultier en Sjaak Hullekes

 

Introdans maakt zich op voor een gouden jubileumseizoen. In seizoen 2021-22 enthousiasmeert het Arnhemse moderne balletgezelschap al 50 jaar met hart en ziel en veel vakmanschap zoveel mogelijk mensen voor de danskunst. Met Albert Keddeman, eigenaar van het oudste veilingbedrijf van Gelderland, organiseert Introdans dit voorjaar een benefietveiling ten behoeve van dit jubileum. Op woensdag 21 april vanaf 19.00 uur worden vele kostuums van grote modeontwerpers, accessoires en rekwisieten aan de hoogste bieders verkocht. Ook gaat een aantal unieke belevenissen onder de veilinghamer.

De veilingstukken bestaan o.a. uit kostuums van de Franse couturier Jean-Paul Gaultier, die hij ontwierp voor de familievoorstelling PINOKKIO. Of barokke kostuums met molensteenkraag, geïnspireerd op de kleding uit de 17e eeuw. Ook zijn er collectorsitems van de mode-ontwerper Sjaak Hullekes. Naast verschillende rekwisieten, balletschoenen, pruiken en fotoafdrukken van o.a. Erwin Olaf, zijn er ook persoonlijke objecten beschikbaar gesteld. Balletlegende Alexandra Radius stelt voor de veiling een paar originele en door haar gesigneerde spitzen ter beschikking. Haar partner Han Ebbelaar, voormalig sterdanser, doneert een abstract schilderij van eigen hand. Van de wereldberoemde choreograaf en fotograaf Hans van Manen is bovendien een print op canvas te koop. Bijzonder item tijdens de veiling is het balletpakje van Introdans beschermvrouwe H.K.H. Prinses Margriet, dat zij altijd droeg tijdens haar balletlessen.

Oprichter en algemeen directeur Ton Wiggers zal de avond inleiden en artistiek manager Adriaan Luteijn neemt een deel van de avond de veilinghamer ter hand om een aantal belevenissen te veilen. Van het meedoen aan een balletles in de studio, een dag de technische crew versterken met het opbouwen van het decor in een theater tot een privé optreden thuis. Ton Wiggers: “Deze veiling is dé kans voor fans en betrokkenen van Introdans om een uniek stukje uit onze veelzijdige geschiedenis te verkrijgen en daarnaast ook ons mooie gezelschap te ondersteunen bij de viering van ons gouden jubileum”.

De opbrengst van deze benefietveiling komt geheel ten goede aan het 50-jarig jubileum van Introdans. De online veiling is te bezoeken via https://derksen.cloudcatalogus.nl/ in de catalogus zijn veilingstukken eerder al te bekijken.