Labyrinth stralend middelpunt tijdens SMKMRKT 2018

Van zaterdag 14 juli tot en met vrijdag 20 juli 2018 vindt de vierde editie van SMKMRKT Labyrinth plaats tijdens de Nijmeegse zomerfeesten aan de Waalkade. Na drie geslaagde edities breidt de organisatie komend jaar het terrein wat uit. Het bijzondere kunstwerk van Klaus Van de Locht wordt hiermee letterlijk het stralende middelpunt van het laagdrempelige evenement.

Met deze uitbreiding van het terrein krijgt het kunstwerk de hoofdrol die het verdient. Waar het werk vooral in de avonden geen deel uitmaakte van het evenement zorgt de organisatie er komend jaar voor dat het gehele terrein mee doet. Hoe het achterste stuk richting de spoorbrug wordt ingevuld blijft nog even geheim maar wel wordt bekend gemaakt dat er in de avonden zal worden samengewerkt met verschillende gevestigde organisaties en dat iedere avond een eigen sfeer en eigen geluid krijgt.

Waar de afgelopen jaren voornamelijk werd ingezet op een combinatie van streetfood, live muziek, kinderprogramma en chillen voegt de organisatie hier komend jaar een extra dimensie aan toe. Muzikaal wordt het programma iets verbreed en kunnen bezoekers genieten van pop, soul, latin, disco, hiphop, reggae en afro beat. Brent Roozendaal zegt hierover: “We vonden het jammer dat het prachtige kunstwerk niet helemaal de iconische rol speelde die het kan spelen. We hopen dat het met deze uitbreiding echt een centrale rol gaat spelen binnen ons evenement. ¬†Vorig jaar heerste er in de avond een hele prettige relaxte sfeer met een erg leuk en gevarieerd publiek. Op die ervaring bouwen we in samenwerking met een aantal hele mooie partners voort.” Welke organisaties hierbij aansluiten zal de komende maanden bekend worden gemaakt.

Natuurlijk blijft de basis van het evenement gehandhaafd en kunnen bezoekers ook genieten van een smakelijke selectie aan streetfood, een hoop live muziek, knusse terrasjes om te relaxen, verschillende barretjes en een prachtige uitzicht op de Waal. Met overdag de typische ontspannen SMKMRKT sfeer en bij het ondergaan van de zon een transformatie naar een groot gevarieerd straatfeest. De eerste voorbereidingen zijn in ieder geval getroffen. De komende maanden volgt er meer nieuws omtrent het food-, muziek- en avondprogramma.