Making a Murderer advocaten Dean Strang en Jerry Buting naar Nederland

De Netflix-documentaire Making a Murderer, over Steven Avery die 18 jaar onschuldig vast heeft gezeten, schokte begin dit jaar de wereld en bood een blik in het controversiële Amerikaanse rechtssysteem. Op 20 maart 2017 komen de advocaten van Steven Avery, Dean Strang en Jerry Buting, naar De Meervaart in Amsterdam om hun rol in de spraakmakende rechtszaak te bespreken.

Tijdens deze avond, onderdeel van de ‘Conversation on Justice’-tour wordt dieper ingegaan op één van de meeste besproken moordzaken van deze eeuw en delen de twee advocaten hun persoonlijke ervaringen.  Tickets voor dit bijzondere event kosten €29,00 (excl. servicekosten) en zijn vanaf vrijdag 28 oktober om 10.00 uur te koop via Ticketmaster.

Making a Murderer toont de rechtszaak en het onderzoek naar de moord op Teresa Halbach. De beschuldiging van moord richting Steven Avery volgt kort op de rechtszaak die wordt aangespannen door Avery zelf tegen de lokale autoriteiten naar aanleiding van het feit dat hij achttien jaar lang onschuldig heeft vastgezeten voor verkrachting. Advocaten Strang en Buting worden in de rechtszaak belast met een bijna onmogelijk taak: Aantonen dat Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey er zijn ingeluisd door de plaatselijke politie. De zaak wordt uiteindelijk verloren: Steven Avery krijgt in 2007 levenslang en zit ondanks diverse petities nog steeds vast.

Het complete proces (verspreid over ruim 10 jaar) wordt vastgelegd door filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos. Als de 10-delige serie in december 2015 op Netflix verschijnt barst een wereldwijde discussie los over hoe zit met de (on)schuld van Steven Avery, over de (dubieuze) rol van lokale politie en ambtenaren, over het bewijsmateriaal en vooral: Hoe legitiem is de veroordeling? De documentaire ‘Making A Murderer’ won in september jl. nog 4 Emmy’s en inmiddels heeft Netflix aangekondigd dat er een vervolg komt.