Martin Garrix behoudt nummer 1 positie

Martin Garrix is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de populairste dj ter wereld tijdens de uitreiking van de DJ Mag Top 100 DJs – ‘s werelds grootste muziek poll. De nummer één behoudt hiermee de positie die hij sinds vorig jaar bekleedt.

Opvallend is dat de top 5 uit exact dezelfde dj’s bestaat als een jaar geleden. Zo blijven de Belgische Dimitri Vegas & Like Mike staan op plek twee en behoudt Tiësto de vijfde plaats. Alleen Armin van Buuren en Hardwell wisselden van plek. Armin is hiermee terug in de top 3 op plek drie, Hardwell staat op de vierde plaats. In totaal veroverden 15 dj’s voor de eerste keer een plekje in de top 100. De hoogste nieuwe binnenkomer is de Belgische dj Lost Frequencies op positie 26.

Net als voorgaande jaren is Nederland goed vertegenwoordigd in de lijst. In de nieuwe top 100 staan maar liefst 31 Nederlandse dj’s of dj koppels. Tot deze 31 behoren ook hardstyle en hardcore artiesten als Headhunterz, Angerfist, Radical Redemption en Warface. De complete DJ Mag Top 100 dj’s lijst van 2017 is te bekijken op: djmag.nl/top100

Dit jaar brachten wederom wereldwijd ruim één miljoen danceliefhebbers hun stem uit voor de DJ Mag Top 100 dj’s, de toonaangevende lijst voor de populariteit van dj’s. Het aantal stemmen is gestegen ten opzichte van vorig jaar, waardoor het stemrecord verbroken is. De populairste dj wordt jaarlijks door DJ Mag bekendgemaakt op basis van publiekstemmen.

Top 10 DJ Mag Top 100 DJs 2017
1.      Martin Garrix
2.      Dimtri Vegas & Like Mike
3.      Armin van Buuren
4.      Hardwell
5.      Tiësto
6.      The Chainsmokers
7.      David Guetta
8.      Afrojack
9.      Steve Aoki
10.     Marshmello