Nathanja van Dijk nieuwe directeur Kunsthal Rotterdam

De raad van toezicht van de Stichting Kunsthal Rotterdam heeft Nathanja van Dijk benoemd als nieuwe directeur van de Kunsthal Rotterdam. Van Dijk (1984) is kunsthistorica (Universiteit Utrecht / Amsterdam), curator en cultureel ondernemer. Zij volgt Emily Ansenk op, die per 1 september 2019 benoemd is tot algemeen directeur van het Holland Festival.

In 2014 opent Van Dijk als medeoprichter en directeur de deuren van kunstinstelling A Tale of a Tub in Rotterdam. Eerder was zij artistiek directeur van Frankendael Foundation in Amsterdam (2012 – 2014) en Concordia 21rozendaal in Enschede (2010 – 2012). Sinds 2009 werkt Van Dijk ook als onafhankelijk tentoonstellingsmaker in binnen- en buitenland aan projecten waarin zij bruggen slaat tussen kunst en de actualiteit. De afgelopen jaren was Van Dijk tevens actief als adviseur voor verschillende bedrijfs- en private kunstcollecties.

Arjan Schakenbos, voorzitter raad van toezicht: “Met haar enthousiasme, haar ondernemende karakter, haar internationale netwerk en de grote variëteit aan werkzaamheden die zij heeft gedaan, zijn wij ervan overtuigd met Nathanja van Dijk een geschikte opvolger te hebben gevonden van Emily Ansenk. We wensen haar veel succes toe bij de Kunsthal.”  

Het team van de Kunsthal, alsmede de ondernemingsraad hebben positief gereageerd op de benoeming. Nathanja van Dijk start medio november bij de Kunsthal.

Nathanja van Dijk over haar benoeming: “Kunsthal Rotterdam is een geweldig instituut met lef en energie. Dankzij haar dynamische, contrastrijke en altijd verrassende programmering is de Kunsthal dé plek waar de wereld in al haar verscheidenheid binnen wordt gelaten. Ik kan niet wachten om samen met het bevlogen Kunsthalteam, kunstenaars, cultuurmakers en partners aan de slag te gaan om de unieke positie van de Kunsthal te waarborgen in Rotterdam en ver daarbuiten.”

Emily Ansenk is verheugd over de benoeming van Van Dijk als haar opvolger: “Met Nathanja van Dijk heeft de Kunsthal een ondernemende en initiatiefrijke kunstprofessional binnengehaald. Ik wens haar bovenal ontzettend veel plezier. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met haar verworvenheden het succes van de Kunsthal samen met het team verder uitbouwt. Haar sprankelende persoonlijkheid en originele ideeën sluiten perfect aan bij deze tijd en de dynamiek van de Kunsthal.”