Prinses Beatrix bij première jubileumvoorstelling Juliana

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont zaterdagavond 19 december 2015 in de Stadsschouwburg Amsterdam de première bij van de muzikale theaterreading ‘Juliana, moeder van het volk – over koningschap en emancipatie’. De voorstelling, onder regie van John Leerdam, wordt gehouden ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Stichting Julius Leeft!

Juliana is de tiende voorstelling in de reeks van muzikale theaterreadings in de regie van John Leerdam. Na Claus! (2010) is dit opnieuw een muzikale reading over een lid van het Nederlands Koningshuis. Toenmalig Koningin Beatrix was destijds ook aanwezig bij de première van Claus!

Opnieuw worden er speciaal voor het jaarlijkse SJL-event nieuwe songs en teksten geïnspireerd op het thema geschreven en begeleid met historische filmfragmenten. Diverse coryfeeën uit de politiek, kunst en wetenschap schrijven mee aan de productie of staan op het podium. Onder andere Thom Hoffman, Job Cohen, Jet Bussemaker, Raymi Sambo, Izaline Calister, Kenneth Herdigein, Gerda Havertong, Raoul Heertje, Guikje Roethof, Yoeri Albrecht, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Paulette Smit werken mee aan de voorstelling.

Stichting Julius Leeft! geeft op theatrale wijze vorm aan pijnpunten van de Nederlandse geschiedenis, het leven tussen verschillende culturen, verholen racisme, onrecht en identiteit. SJL viert in 2015 haar tienjarig bestaan. Hoe duur was de suiker?, Kain Pikul II en Tikkop waren eerdere muzikale producties van SJL.