Rotterdam Pride opent met de Pride Walk

Rotterdam opent dit jaar de Rotterdam Pride, met de Pride Walk. Het festival Rotterdam Pride is er voor iedereen die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. De optocht begint vrijdagavond 25 september om 18.00 uur bij het Stadhuis en gaat via de Lijnbaan naar de Keerweer.

Culturele en seksuele diversiteit in alle vrijheid vieren is een krachtig signaal; Rotterdam respecteert de basisrechten van de mens en draagt deze ook uit. Hier wordt niemand beoordeeld of veroordeeld op basis van afkomst, seksuele geaardheid, overtuiging of anders zijn. Helaas is dit niet overal vanzelfsprekend; in veel landen is homoseksualiteit of het hebben van een andere geloofsovertuiging strafbaar. Daarom vindt Rotterdam Pride positieve aandacht voor diversiteit ontzettend belangrijk. Rotterdam Pride gaat over samen zijn, in alle vrijheid.

De regenboogvlag is hét symbool van vrijheid. Door de geschiedenis heen, over heel de wereld, lopen mensen hand in hand met deze vlag in de lucht. Voor solidariteit, voor gelijkheid, voor liefde. Haal de regenboogvlag uit de kast, want de Pride Walk van Rotterdam Pride is een moment om te laten zien dat we staan voor mensenrechten. Iedereen mag trots zijn op zijn of haar identiteit. Met brassbands en zomerkoninginnen voorop viert Rotterdam Pride met alle deelnemers de stad, de vrijheid en seksuele diversiteit die Rotterdam rijk is. Jong, oud, homo, lesbi, trans, multi’s en culti’s, iedereen is welkom om aan te sluiten.

De Rotterdam Pride wordt gehouden van 24 tot en met 27 september 2015. Het thema van dit jaar is seksuele en culturele diversiteit. Burgemeester Aboutaleb opent de tweede editie van de succesvolle Rotterdam Pride met de Star Sisters.