Spider-Man eerste superheld-ambassadeur voor Earth Hour

Spider-Man en Earth Hour gaan een unieke samenwerking aan: Spider-Man wordt de eerste superheld-ambassadeur voor Earth Hour, de wereldwijde beweging die is opgezet door het World Wide Fund for Nature (WWF) met als missie mensen te stimuleren zich in te zetten en zelf superheld voor de aarde te worden.

 

Andy Ridley, CEO en een van de oprichters van Earth Hour, en Jeff Blake, hoofd van Worldwide Marketing and Distribution van Sony Pictures Entertainment, deden de aankondiging in het kader van de lancering van Earth Hour Blue, een radicaal nieuw digitaal crowdfunding- en crowdsourcingplatform, dat is bedoeld om mensen over de hele wereld te betrekken bij het beroemde lights-out event, dat dit jaar op zaterdag 29 maart 2014 om 20.30 uur wordt gehouden.

Earth Hour en de held van de langverwachte film The Amazing Spider-Man 2, zullen samen met de sterren uit de film, Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx en regisseur Marc Webb, Earth Hour Blue steunen, dat met hulp van de crowd, fondsen hoopt te werven voor concrete milieuprojecten over de hele wereld.

Via het onderdeel crowdfunding van het nieuwe platform kunnen deelnemers helpen om gezinnen op Madagascar te voorzien van een energie besparend fornuis en om groepen mensen in de Filippijnen te ondersteunen bij het bouwen van glasvezelboten die extreme weersomstandigheden, zoals de tyfoon Haiyan, kunnen weerstaan. Deelnemers zijn via het platform bijvoorbeeld in staat om fondsen te werven om het schitterende Zuid-Afrikaanse Table Mountain National Park te beschermen. Bovendien staan er nog veel meer projecten op stapel.

‘Ik ben er trots op dat Spider-Man de eerste superheld-ambassadeur is voor Earth Hour, omdat hij laat zien dat we allemaal een superheld kunnen zijn als we onze mogelijkheden benutten,’ zegt Andrew Garfield, die de rol van Spider-Man speelt in de film die vanaf 24 april a.s. in de bioscoop draait. ‘Earth Hour is een beweging die over de hele wereld een enorme invloed heeft, dus stel je voor wat we dit jaar met de steun van Spider-Man kunnen bereiken!’

The Amazing Spider-Man 2 draait vanaf 24 april 2014 overal in de Nederlandse bioscopen in 3D en IMAX 3D.