De Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam toont de collectie van een van de beroemdste en grootste musea ter wereld: de Hermitage in St.-Petersburg. Het museum van de tsaren, met meer dan 3 miljoen kunstwerken. In Amsterdam worden die nu toegankelijk voor elke liefhebber. Ieder half jaar is er een nieuwe spraakmakende tentoonstelling.

Amstelhof, het historische gebouw waarin het Hermitage Museum is gevestigd, dateert uit het jaar 1681 en diende als verzorgingshuis voor ouderen tot en met 2007.  Het Amstelhof-gebouw is een goed voorbeeld van klassieke architectuur en heeft nog steeds de originele buitenkant. Het gebouw heeft een lange bakstenen gevel die meer dan 100 meter lang is en toen der tijd de langste van de stad was.

Hermitage Amsterdam biedt, met circa 9.000 vierkante meters aan oppervlak, “een totaalbeleving”. De tentoonstellingen bieden daarvoor belangrijke ingrediënten met 2 grote tentoonstellingszalen en 42 kleine kabinetten, maar ook het monumentale gebouw zelf met zijn oude kerkzaal, regentenkamers, andere historische ruimtes en de binnentuin. Het café-restaurant NEVA, een groot auditorium en de twee museumwinkels dragen daar ook aan bij.

De Hermitage Amsterdam is zo veel meer dan een museum; het gebouw herbergt ook een studiecentrum en een Hermitage voor Kinderen, waar circa 20.000 kinderen per jaar uit Amsterdam en omstreken hun creatieve talent kunnen ontplooien.


Adres
Amstel 51
Postcode
1018 EJ
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
openingstijden
Dagelijks 10.00 –17.00 uur
Gesloten op: Koningsdag (27-04)
Telefoonnummer
020 - 530 87 55
website
https://hermitage.nl/