Design Museum Den Bosch

 

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch heet nu Design Museum Den Bosch. Al sinds de jaren ‘80 presenteerde Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch design en vormgeving in bijzondere en succesvolle exposities. Ze bouwden een unieke keramiek- en sieradencollectie op en schonken doorlopend ruim aandacht aan de toegepaste kunsten: Dutch designers als Bart Hess, Wieki Somers, Maarten Baas en Scholten & Baijings, maar ook internationale vormgevers als Ettore Sottsass, toonden hier hun werk.

Vandaar een naam die beter past bij dat profiel: Design Museum Den Bosch. Zodat publiek weet wat het kan verwachten. En helder is dat design het hart vormt van dit museum. Design Museum Den Bosch kijkt ook verder, voorbij de ontwerpen. Ze tonen ook de invloed van design op ons dagelijks leven, vertellen het verhaal erachter. Ze belichten de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst.

Het Design Museum Den Bosch organiseert 8 à 10 tentoonstellingen en presentaties over design. Deze zijn steeds voorzien van een programma met lezingen, discussiebijeenkomsten en filmvoorstellingen.

Het museum heeft de beschikking over een grote tentoonstellingszaal (zaal 1 van 700 m²), een middelgrote tentoonstellingszaal met daglicht (zaal 2 van 450 m²) en een kleine presentatieruimte (zaal 3). Het museum heeft een groot eigen depot in de kelderverdieping van het gebouw en huurt op externe plaatsen depotfaciliteiten. Verder een auditorium met 80 zitplaatsen, een educatiestudio, een restauratieruimte, een grote winkel en een brasserie.


Adres
De Mortel 4
Postcode
5211 HV
Woonplaats
Den Bosch
Land
Nederland
openingstijden
Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag:
11.00 – 17.00 uur
Telefoonnummer
073- 627 36 80
website
https://designmuseum.nl/