Fabrique des Lumières

 

Culturespaces, de Europese bedenker en beheerder van het veelgeprezen ‘Atelier des Lumières’ in Parijs opent in samenwerking met Westergasfabriek de opening aan van een nieuw digitaal kunstcentrum op het Westergasterrein in Amsterdam.

De opening van de Fabrique des Lumières – dat lichtprojecties van klassieke en moderne kunstenaars zal tonen is in april 2022. De locatie, Zuiveringshal West, heeft een oppervlakte van 2.800m² . Het centrum biedt een bijzondere aanvulling op het huidige aanbod aan kunst en cultuur in Amsterdam vanwege de laagdrempelige vorm van presentatie in combinatie met technologie. Het heeft als doel om interesse voor kunst bij een breed publiek aan te wakkeren. De tentoonstellingen, die voor alle generaties toegankelijk zijn, zijn zo vormgegeven dat zij de architectuur van de locatie, met zijn zeventien meter hoge muren, helemaal tot zijn recht laten komen.

Er zal gebruik gemaakt worden van state-of-the-art technologie om exposities te creëren met een totaalervaring, gewijd aan enkele van de meest beroemde kunstenaars uit de geschiedenis. Behalve voor exposities van klassieke en moderne artiesten, komt er ook een ruimte waar meer hedendaagse creaties te zien zullen zijn.

2.800 m2 vloeroppervlak
3.800 m2 projectieoppervlak
- 104 videoprojectoren en meer dan 60 geluidsboxen
- 2 expositieruimtes: een hal en een studio

 


Adres
Pazzanistraat 37
Postcode
1014 DB
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
openingstijden
Zondag t/m donderdag: 9 tot 17 uur
Vrijdag en zaterdag geopend tot 21 uur
website
https://www.fabrique-lumieres.com/