LantarenVenster

 

LantarenVenster kent een rijke historie sinds 1949 als theater voor film, dans, theater en muziek aan de Gouvernestraat in Rotterdam. In oktober 2010 opende LantarenVenster met film en muziek haar deuren op de prachtige, typisch Rotterdamse nieuwe locatie op de Kop van Zuid.

Het filmprogramma van LantarenVenster biedt elke week een gevarieerd overzicht van de nieuwste premières die in Nederland worden uitgebracht. Met een programma van de niet-westerse en voornamelijk Europese kwaliteitsfilm, vertoont LantarenVenster een aanbod dat doorgaans niet in de reguliere bioscopen te zien is.

Naast premières vertoont LantarenVenster iedere week diverse ‘specials’ als klassiekers, documentaires, zwijgende films met muzikale begeleiding, themaprogramma’s en volwassenen educatie. Ook draaien er Nederlandse familiefilms en prachtige jeugdfilms van over de hele wereld. En zijn er festivals als Camera Japan, het Architectuur Film Festival Rotterdam en het Internationaal Film Festival.

In de muziekprogrammering staat jazz centraal. LantarenVenster wordt hét jazzpodium van de stad Rotterdam en de regio Midden en Zuid Nederland, met een programmering die jongeren en ouderen aanspreekt. LantarenVenster is op zoek naar de moderne en vooruitstrevende top van de Rotterdamse, Nederlandse en internationale jazz, ingebed in een gevarieerd programma-aanbod. De grenzen van de jazz worden opgezocht, maar er is ook ruimte voor andere genres.


Adres
Otto Reuchlinweg 996
Postcode
3072 MD
Woonplaats
Rotterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
010 - 277 22 77
website
http://www.lantarenvenster.nl/