Moco Museum

 

Het Moco Museum (Modern Contemporary) heeft als doel om een brede en jonge doelgroep in Amsterdam kennis te laten maken met werken van internationale grootheden in de kunstwereld zoals Banksy. Het Amsterdamse museum richt zich vooral op moderne en hedendaagse kunst.

Het is gevestigd in de monumentale Villa Alsberg direct aan het Museumplein. Dit herenhuis is ontworpen door Eduard Cuypers in 1904. Eduard Cuypers is de neef van Pierre Cuypers, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Rijksmuseum en het Centraal Station Amsterdam.

Het Moco museum is een particulier initiatief van galeriehouders Lionel en Kim Logchies. De tentoonstelling wordt ter beschikking gesteld door hun zorgvuldig opgebouwde internationale netwerk van kunstverzamelaars. Een deel van de opbrengst van het museum zal worden gedoneerd aan de goede doelen die dichtbij de harten van de initiatiefhouders ligt.

Het particuliere museum kent een doorlopende expositie met werken van Banksy, Hirst, Dalí, Warhol, Basquiat, Koons, Kusama & KAWS  aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen. De giftshop kent een breed assortiment met Banksy artikelen en producten passend bij de tijdelijke tentoonstellingen.


Adres
Honthorststraat 20
Postcode
1071 DE
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
openingstijden
Dagelijks 10.00 - 19.00 uur
Telefoonnummer
020 - 370 19 97
website
https://mocomuseum.com/