Museum Arnhem

 

Museum Arnhem is een museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. De hoogwaardige collectie bevat realistische kunst uit de 20ste eeuw, hedendaagse sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars.

Het museum ligt op de hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. De collectie is breed samengesteld en bekend door de belangrijkste verzameling magisch- en neorealisten van Nederland. In de museumtuin staan beelden van kunstmanifestatie Sonsbeek.

Museum Arnhem is sinds november 2017 tijdelijk gesloten, omdat het gebouw aan de Utrechtseweg 87 dringend moet worden vernieuwd en uitgebreid. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk en heeft door Benthem Crouwel Architects een prachtig ontwerp laten maken. Begin 2018 is de aanbesteding van het plan stopgezet, omdat het beschikbare budget in de offertes werd overschreden. In december 2018 heeft de gemeenteraad definitief besloten dat het museum op de huidige locatie blijft.

Het museum breidt uit met een prachtig nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architects. De vleugel steekt uit over de stuwwal in een spannend samenspel tussen kunst, natuur en uitzicht. Er komen nieuwe tentoonstellingszalen, publieksruimtes en de monumentale koepel is straks het kloppende hart van het museum. Naar verwachting opent Museum Arnhem in het najaar van 2019 zijn deuren opnieuw voor het publiek.


Adres
Utrechtseweg 87
Postcode
6812 AA
Woonplaats
Arnhem
Land
Nederland
openingstijden
Wegens uitbreiding is het museum tijdelijk gesloten, verwachte heropening van het museum is tijdens het najaar van 2019.
Telefoonnummer
026 - 303 14 00
website
https://www.museumarnhem.nl/