Museum Voorlinden

 

Voorlinden is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op een landgoed in de duinen van Wassenaar, op een steenworp afstand van Den Haag. Bij Voorlinden staat de totaalbeleving van kunst, natuur en architectuur centraal.

Bij museum Voorlinden is altijd een afwisselend programma in uiteenlopende media te zien: van schilderijen tot sculpturen, van video- tot installatiekunst. Steeds wordt een thematische selectie uit de vaste collectie getoond, naast een tentoonstelling die helemaal aan één kunstenaar is gewijd. Deze tentoonstelling laat actueel werk zien dat er nu toe doet, en dat vaak nog nooit eerder in Nederland is vertoond.

Ontdek daarnaast de Highlights: kunstwerken die permanent in het museum te zien zijn. Verbaas je bijvoorbeeld over Leandro Erlichs Swimming Pool, een zwembad waarin je kunt vertoeven zonder nat te worden. Andere werken zijn eveneens op maat gemaakt voor Voorlinden. Speciaal voor het museum ontwierp James Turrell een Skyspace, die je de lucht laat beleven als nooit tevoren. Open Ended van Richard Serra laat je dwalen door een enorm stalen doolhof. Volwassenen en kinderen verbazen zich over de miniliftjes van Maurizio Cattelan, die je naar onbekende verdiepingen voeren.

 


Adres
Buurtweg 90
Postcode
2244 AG
Woonplaats
Wassenaar
Land
Nederland
openingstijden
Voorlinden is 365 dagen per jaar geopend, ook op feestdagen.
Telefoonnummer
070 - 512 16 60
website
https://www.voorlinden.nl/