Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is het nationale museum voor fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5,5 miljoen beelden.

Het museum laat fotografie in al haar facetten zien: documentair en experimenteel, hedendaags en historisch. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, toont het museum met regelmaat werk uit eigen collectie. Die vertegenwoordigt een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert jaarlijks circa tien tentoonstellingen. Historische en hedendaagse fotografie, Nederlands en internationaal, wisselen elkaar af. Meer dan eens programmeert het museum installatiekunst, waarin fotografie of film een rol speelt.

Het Nederlands Fotomuseum beschikt als enige museum in Nederland over een restauratieatelier voor fotografie. Deze zorgt niet alleen voor de museumcollectie, maar werkt ook aan de fotografische collecties van andere musea, particulieren, archieven of bedrijven. Dit maakt het Nederlands Fotomuseum tot één van de belangrijkste fotografiemusea van Europa met expertise op het gebied van de conservering en restauratie van fotografisch materiaal.


Adres
Wilhelminakade 332
Postcode
3072 AR
Woonplaats
Rotterdam
Land
Nederland
openingstijden
di t/m  vr 10 – 17 uur
za & zo 11 – 17 uur
website
https://www.nederlandsfotomuseum.nl/