Oude Kerk

 

De Oude Kerk (1306) is het oudste gebouw van de stad Amsterdam. Als icoon van de Beeldenstorm, die hier op 23 augustus 1566 doorheen trok, neemt ze een unieke plek in het Nederlandse en Europese erfgoedlandschap in.

De Oude Kerk is elke dag van de week toegankelijk als museum waarin architectuur, oude en nieuwe kunst samengaan. Op zondagochtend maken we ruimte voor de eredienst van de protestantse Oude Kerk Gemeente, die hier sinds de Alteratie in 1578 kerkt.

De Oude Kerk was en is opdrachtgever aan ambachtslieden, orgelbouwers, steenhouwers, kunstenaars, organisten en schilders. Met hun werk vereeuwig(d)en zij Amsterdammers, muziek, Bijbelse verhalen en kerkinterieur.

Het museum concentreert zich met een interhistorisch* programma op erfgoed én hedendaagse kunst, met het monument en de collectie als constante en de hedendaagse kunst als discontinu aspect dat deze bevraagt en geschiedenis her- interpreteert. Het erfgoed vormt een pars pro toto voor de wereld om ons heen. (Inter)nationale kunstenaars maken tweemaal per jaar omvangrijk nieuw werk dat alleen hier, eenmalig te zien is. Daarnaast klinkt er muziek in de concertseries Silence, Monuments en Playing The Cathedral en vind je verdieping in de serie Come Closer.


Adres
Oudekerksplein 23
Postcode
1012 GX
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
openingstijden
Ma – Zat: 10:00 – 17:00 uur
Zo: 13:00 – 17:00 uur
Telefoonnummer
020 – 625 82 84
website
https://oudekerk.nl/