Power of Art House

 

Power of Art House is een creatief collectief dat artistieke interventies pleegt om verloren politieke en sociaal-maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen met als doel maatschappelijke betrokkenheid en solidariteit in de samenleving te vergroten.

Daarnaast bieden zij in de galerie op het Entrepotdok 26 te Amsterdam een podium aan (inter)nationale rebelse kunstenaars die hun creativiteit gebruiken om hun stem te laten horen over sociale en politieke thema’s. De opbrengsten van de galerie worden gebruikt om artistieke interventies te kunnen financieren.

In deze Art Space for Cre-Activism worden verrassende, schurende exposities gepresenteerd met intrigerend en vaak provocerend werk van (inter)nationale, geëngageerde kunstenaars over sociale en politieke onderwerpen. Power of Art House geeft graag een podium aan deze rebelse kunstenaars die op geheel eigen wijze reflecteren op diverse maatschappelijke issues. Zij streven naar een zo breed mogelijk scala aan rebelse kunstenaars. De wisselende tentoonstellingen worden vaak vergezeld van eigenzinnige evenementen en/of een krachtige interventie.

Power of Art House is in 2015 opgericht door Saskia Stolz. Power of Art House heeft een creatieve denktank van kunstenaars, designers, sociaal-cultureel ondernemers, producenten en andere creatieve denkers én een inhoudelijke adviesgroep van journalisten, programmamakers en diverse mensen uit het sociaal-maatschappelijke werkveld.


Adres
Entrepotdok 26
Postcode
1018 AD
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
openingstijden

Woe t/m Zat:

13.00 - 17.00 uur

website
https://www.power-of-art.nl/