Westergasfabriek

 

De Westergasfabriek is een voormalige gasfabriek in het Amsterdamse stadsdeel West. Begin 21e eeuw is het terrein helemaal opgeknapt en nu heeft het onder de naam de Westergasfabriek een culturele en recreatieve bestemming.

De Westergasfabriek is nu een plek in Amsterdam waar mensen elkaar ontmoeten, werken en ontspannen. In het prachtige stadspark met historische fabrieksgebouwen vind je groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden.

Het park waarin de gebouwen van de Westergasfabriek staan is ontworpen door Kathryn Gustafson. Het is een modern en avontuurlijk stadspark van 14 hectare. In dat park kan niet alleen in een natuurlijke omgeving worden gerecreƫerd, het is ook een podium voor digitale kunst en cultuur.

De Imperial Continental Gas Association (ICGA) bouwde eind 19de eeuw twee steenkoolgasfabrieken in Amsterdam: de Ooster Gasfabriek en de Wester Gasfabriek. De laatste kwam gereed in 1885 en was strategisch gelegen tussen water, spoor en toegangswegen. Het gas werd aanvankelijk gebruikt voor stadsverlichting.


Adres
Haarlemmerweg 8E
Postcode
1014 BE
Woonplaats
Amsterdam
Land
Nederland
Telefoonnummer
020 - 586 07 10
website
http://www.westergasfabriek.nl/