Zuiderstrandtheater

 

Het Zuiderstrandtheater is het tijdelijke podium voor het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, totdat het nieuwe theater op het Spuiplein (waar de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater gevestigd zijn) klaar is.

Het spiksplinternieuwe theater is het enige podium direct aan de Nederlandse kust. Je geniet hier in een bijzondere omgeving met uitzicht op de Scheveningse haven en de Noordzee van culturele hoogtepunten uit binnen- en buitenland.

Een nostalgische Marechausseepost vormt de ingang van het theaterterrein. Het theater ligt tegen de duinrand. ‘s Avonds geven lampen het theater en de duinen een warme gloed. Het Zuiderstrandtheater ontvangt je in een hoge, lichte en vooral lange foyer, met een prachtig trappenhuis in het midden.

Op de eerste verdieping vind je brede en hoge ramen waardoor je aan de ene kant de duinen en Noordzee ziet en aan de andere kant de haven van Scheveningen. De hoofdkleur van de foyers is wit, met blauwig licht dat het prachtige plafond benadrukt.


Adres
Kranenburgweg 211
Postcode
2583 ER
Woonplaats
Den Haag / Scheveningen
Land
Nederland
Telefoonnummer
070- 880 03 33
website
https://www.zuiderstrandtheater.nl/