De andere vrouw


Stel je voor: je bent al 28 jaar gelukkig getrouwd. Je hebt drie kinderen, een geweldig huis en een echtgenoot die veel op reis is, maar zelfs na al die tijd houden jullie nog van elkaar.

Of: stel je voor dat je al 17 jaar getrouwd bent. Je hebt een dochter, een fijn huis en een echtgenoot die veel van huis is, maar toch houden jullie zielsveel van elkaar.

Dan krijg je op een een telefoontje dat je wereld op z’n kop zet: je echtgenoot is dood. Je bent er kapot van. Je gaat naar de begrafenis… en komt oog in oog te staan met zijn andere weduwe.

Een andere vrouw, een ander gezin. Dat kan niet waar zijn. Dat moet een vergissing zijn. En dat is háár schuld. Toch?

De andere vrouw vertelt het verhaal van twee vrouwen die elkaar ontmoeten op de begrafenis van de man met wie ze dachten getrouwd te zijn. Pendelend tussen hun perspectieven leidt het verhaal je door de vijf fasen van rouw (ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en berusting), tot een punt waarop beide vrouwen alles wat ze ooit zeker meenden te weten in twijfel trekken.

Tamar Cohen verrast haar lezers met haar zwarte humor, psychologische inzichten en scherpe (familie)relatieanalyse. De andere vrouw is een echte pageturner; een soap voor gevorderden.

Tamar Cohen is al meer dan twintig jaar freelance journalist en heeft gewerkt voor o.a. The Times, The Telegraph, Marie Claire, Cosmopolitan, Good Housekeeping enHello! Daarnaast schreef ze (onder een andere naam) negen non-fictieboeken. De wraak van de minnares was haar romandebuut.


Auteur
Tamar Cohen
Publicatiedatum
11 november , 2014
Uitgever
A.W. Bruna
Originele titel
The War of the Wives
Vertaald door
Monique Eggermont
Aantal pagina's
384
ISBN
978 94 005 0142 3