De moord op mijn vader


De Zweedse Carina Bergfeldt, journalist bij Aftonbladet in Zweden, werd voor haar indringende reportage over het bloedbad op het Noorse eiland Utøya bekroond met de belangrijkste journalistieke prijs van Zweden, waarmee ze een van de jongste winnaars ooit werd. De moord op mijn vader is haar aangrijpende, sfeervol Scandinavische thrillerdebuut. Dit debuut is een frisse, vrouwelijke, psychologische thriller voor de liefhebbers van Dexter, Camilla Läckberg en Nicci French.

Twee bevroren voeten steken uit boven het ijs van het Simsjönmeer. Ze zijn van Elisabeth Hjort, een jonge moeder die al enkele tijd spoorloos verdwenen was. Alle aanwijzingen wijzen in de richting van een geweldsdelict.

Voor rechercheur Anna Eiler roept de mysterieuze moord onplezierige herinneringen op aan het verleden en voor de journalisten van de lokale krant vormt de zaak een welkome afleiding van de januaristilte. Verslaggevers Julia Almliden en Ing-Marie Andersson duiken beiden in het dossier en raken steeds meer betrokken bij de opmerkelijke geschiedenis van Elisabeth Hjort.

Op hetzelfde moment wordt er elders in de stad met de grootste nauwkeurigheid gewerkt aan het plannen van de perfecte moord. De moordenaar-in-spe put inspiratie uit de tv-serie Dexter


Auteur
Carina Bergfeldt
Publicatiedatum
15 april , 2014
Uitgever
A.W. Bruna
Originele titel
Fadersmord
Vertaald door
Corry van Bree
Aantal pagina's
432
ISBN
9789400503182