Veertig dagen zonder schaduw


Een sjamanentrommel die na jaren verduisterd te zijn geweest weer terugkeert naar waar hij hoort, wordt gestolen. De verdenkingen gaan van de protestantse fundamentalisten tot de Samische separatisten. De dood van een rendierhouder maakt de zaken er niet gemakkelijker op.

De Lap Klemet en zijn jonge teamgenoot Nina, die vers van de politieacademie komt, zijn van de rendierpolitie en storten zich in een verontrustend onderzoek. Maar in Kautokeino houdt men niet van onrust. Ze worden teruggestuurd naar de toendra, om de eeuwige vetes tussen rendierhouders te sussen.

IJzingwekkend spannend: een poolthriller die qua sfeer doet denken aan de film Fargo. Truc schreef een fascinerende literaire thriller, en snijdt ook sociologische en maatschappelijke thema’s aan. Tevens geeft het boek een inkijk in de onbekende wereld van Lapland en haar inwoners, de Sami.

Olivier Truc (Frankrijk, 1964) woont al twintig jaar in Zweden waar hij werkt als journalist; eerst voor Libération, nu voor Le Monde en Le Point. Hij schreef eerder L’imposteur, over een Fransman die uit de goelag ontsnapt. Dit is zijn eerste roman, waar hij o.a. de prestigieuze ‘Prix des Lecteurs Quai du Polar – 20 minutes 2013’ mee won.


Auteur
Olivier Truc
Publicatiedatum
8 april , 2014
Uitgever
Signatuur
Originele titel
Le dernier Lapon
Vertaald door
Martine Woudt
Aantal pagina's
416
ISBN
978 90 5672 476 4