De vorm van ruïnes


Juan Gabriel Vásquez besluit na jaren terug te keren naar Colombia. Al die tijd had hij zijn vaderland ontzien, de chaos en terreur achter zich gelaten. Maar bij terugkomst merkt hij dat Colombia’s verleden springlevend is.

Hij wordt geconfronteerd met allerlei samenzweringstheorieën rond de moord op Jorge Eliécer Gaitán in 1948, die het startschot was voor jaren van onrust en geweld en waarvan het motief altijd een vraagteken gebleven is.

Vásquez verdiept zich in dit keerpunt in de Colombiaanse geschiedenis. Want die moord begrijpen is niet alleen Colombia vandaag begrijpen, maar ook zijn eigen lot en dat van zijn kinderen.

Juan Gabriel Vásquez (Colombia, 1973) studeerde in Parijs, woonde in België en Barcelona voor hij zich terug in zijn vaderland vestigde. Vásquez is een van de grootste jonge hedendaagse auteurs. Hij brak internationaal door met Het geluid van vallende dingen.

Zijn werk is in meer dan 28 talen uitgegeven en bekroond met o.a. de IMPAC Dublin Literary Award en de PEN English Award.


Auteur
Juan Gabriel Vásquez
Publicatiedatum
14 maart , 2017
Uitgever
Signatuur
Originele titel
Reputaciones
Aantal pagina's
560
ISBN
978 90 5672 565 5